Ga naar de inhoud
Keto 50 Dagen Challenge Review

50 Dagen Keto Challenge Review (Niels Bosman) 2024 update

Door Jelle

Wil je graag enkele kilo’s afvallen dankzij het keto dieet, dan is het 50 Dagen Keto Challenge boek wellicht iets voor jou. In deze 50 Dagen Keto Challenge Boek review vertel ik je meer over:

 • Wat is het keto dieet nu precies?
 • Wie is Niels Bosman.
 • Wat is de 50 Dagen Keto Challenge.
 • Enkele voorbeeld recepten.
 • Geef ik je mijn mening over het boek.

Samenvatting: de recepten zijn erg lekker, eenvoudig klaar te maken en ook nog eens afwisselend. De informatie over keto is uitgebreid en ook nog eens leerzaam. Dankzij de wekelijkse check-ins aan het einde van de week zorgt voor extra motivatie om het keto dieet vol te houden. Het boek geeft je dan ook alle handvatten om op een goede manier aan het keto dieet te beginnen en op een verantwoorde manier af te vallen.

In het kort: wat is het keto dieet?

Het ketogeen dieet kun je het beste zien als een zeer koolhydraatarm en vetrijk dieet dat overeenkomsten kent met het bekende Atkins en koolhydraatarme diëten. 

Het houdt dan ook in dat je de inname van koolhydraten tijdens het dieet aanzienlijk vermindert en deze vervangt door vet. De vermindering van koolhydraten brengt je lichaam in een metabolische toestand dat ook wel ketose wordt genoemd. 

Wanneer dit gebeurt, wordt je lichaam ontzettend efficiënt in het verbranden van vet in ruil voor energie. Bovendien zet het ook vet om in ketonen in je lever, die weer energie kunnen leveren voor je hersenen (1).

Een ander voordeel van het ketogeen dieet is dat het dieet voor een aanzienlijke verlaging van de bloedsuikerspiegel en insulinespiegel kan zorgen (1, 2). 

Wie is Niels Bosman van Makkelijkafvallen?

Zo je weet inmiddels wat meer over het keto dieet. Nu wil ik je wat meer vertellen over de auteur van het boek, Niels Bosman. 

Niels Bosman is de eigenaar van de website makkelijkafvallen.nl waarop hij en zijn team wekelijks nieuwe recepten en informatie plaatst over alles wat met gezond leven en afvallen te maken heeft. Makkelijkafvallen kun je het beste dan ook zien als een online community voor mensen die graag gemotiveerd aan hun lichaam kunnen werken. 

Bovendien is Niels Bosman naast het boek 50 Dagen Keto Challenge ook schrijver van enkele andere populaire boeken zoals Zomer Slank en het Koolhydraatarm 50 Dagen programma. Niels zijn motto is dan ook:

Samen naar een slank, gelukkig en gezond leven!

Wil je meer over Niels te weten komen? Bekijk dan eens de onderstaande video.

Wat is de 50 Dagen Keto Challenge?

De 50 Dagen keto Challenge is een digitaal en een hardcover boek dat bestaat uit maar liefst 247 pagina’s. Je vindt hier in handige en belangrijke informatie over het keto dieet, hoe je dit goed toepast, 7 weekmenu’s  met in totaal meer dan 80 unieke keto recepten. 

Zoals ik gewend ben van Niels en zijn andere boeken is ook dit boek heel mooi vormgegeven. Open we het boek dan lezen we als eerste het voorwoord waarin Niels aangeeft dat hij en zijn team willen dat Nederland het gezondste land ter wereld moet worden. En om dat te bereiken willen ze jou stimuleren om elke dag gezondere keuzes te maken om zo overgewicht te lijf te gaan. 

Het boek is ingedeeld in 4 verschillende delen. De delen neem ik hieronder kort met je door zodat je een goed idee krijgt waaruit het gehele boek uit bestaat. Lees je mee?

Deel 1: Leven in Ketose

In deel 1 van het boek kom je meer te weten hoe het ketose dieet nu precies werkt. Dit doet Niels aan de hand van een eenvoudig uitgelegd voorbeeld, namelijk je overlevingsmechanisme. Verder wordt er in deel 1 meer vertelt over de juiste verhoudingen tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. 

Ook kom je meer te weten hoe je merkt dat je in ketose bent, hoe je dit kunt meten, wat ketogeen eten is, hoe je kunt afvallen dankzij het keto dieet en meer.

Deel 2: Keto en jouw gezondheid

In deel 2 van het boek kom je meer te weten over de voordelen van een keto dieet. Zo wordt er gesproken over waarom mensen met een diabetes er baat bij hebben. Verder wordt er gesproken over vitamines, mineralen, vetten en wetenschappelijk onderzoek.

Start je met het keto dieet dan raad het boek je aan om eerst jezelf te “evalueren”. Hoe gaat het met je? Hoe voel jij je op dit moment? Zomaar enkele vragen die het boek aan je stelt. Meten is namelijk weten. 

Deel 3: MA’s Keto methode

De methode van Makkelijk Afvallen is er op gericht om het keto dieet zo makkelijk mogelijk te maken. Dit doen ze onder meer door je vanaf begin tot het einde te begeleiden met makkelijk klaar te maken recepten en wekelijkse boodschappenlijst. 

Bij het samenstellen van de recepten heeft het team van Niels goed gekeken hoe er zoveel mogelijk gezonde, plantaardige ingrediënten aan de dagmenu’s toegevoegd kunnen worden zonder dat je uit ketose raakt. Je eet dan volgens het MA’s principe:

 • zo min mogelijk verzadigde vetten
 • zoveel mogelijk plantaardige vetten
 • elke dag fruit
 • zoveel mogelijk groenten
 • voldoende vezels 

Verders ontdek je in deel 3 van het boek vijf verschillende tips om het meeste uit het dieet te halen om zo het maximale eruit te halen.

De 50 Dagen keto Challenge is een digitaal en een hardcover boek dat bestaat uit maar liefst 247 pagina’s.
© FitAddicted.nl

Deel 4: Weekmenu’s en recepten

In deel van het boek vind je 7 weekmenu’s en meer dan 80 verschillende keto recepten. Voor elke week zijn er zoals gezegd kant-en-klare boodschappenlijstjes om met de challenge aan de slag te gaan. 

De weekmenu’s laten per dag zien welke gerechten je klaarmaakt evenals de drie tussendoortjes die je mag pakken. De boodschappenlijstjes zijn handig om alle benodigde boodschappen in 1 keer in huis te halen. 

Het fijne is toch wel dat de benodigde boodschappen vrijwel allemaal uit dagelijkse boodschappen bestaan. 

50 Dagen Keto Challenge voorbeeldrecepten

Hieronder vind je enkele voorbeelden van recepten die uit de 50 Dagen Keto Challenge komen. Zoals je ziet laten de recepten precies zien hoe je het klaar maakt, wat je ervoor nodig hebt en wat de voedingswaardes zijn.

50 Dagen Keto Challenge Week 3 Overzicht
Keto 50 Dagen Challenge Voorbeeld Recept
© FitAddicted.nl

Voor wie is het 50 Dagen Keto Challenge bedoeld?

De 50 Dagen Keto Challenge is bedoeld voor mannen en vrouwen met een gemiddeld actief leven die graag dankzij het keto dieet willen afvallen.

Uiteraard zonder hoge kosten en met ingrediënten die in elke supermarkt verkrijgbaar zijn. 

Wel is het belangrijk om erbij te vermelden, dat als je gebruikmaak van medicijnen of je onder behandeling bent altijd eerst even met je arts overlegt voordat je start met dit dieet.

Wat zeggen andere over de 50 Dagen Keto Challenge?

Voordat ik me meer vertel mijn eigen 50 Dagen Keto Challenge review wil ik je eerst nog een aantal ervaringen van andere gebruikers met je delen. Behaalde deze mensen hun streefgewicht? Vonden ze de recepten lekker?  Allemaal vragen waar jij als lezer van deze 50 Dagen Keto Challenge antwoord op op wilt hebben.

Helaas is het boek zo nieuw dat er nog nauwelijks ervaringen zijn te vinden. Maar vind ik ze, dan plaats ik ze hieronder erbij 🙂

Is de 50 Dagen Keto Challenge de moeite waard?

Een keto dieet is iets nieuws of vernieuwd. We weten inmiddels dat een keto dieet je helpt om af te vallen. Maar de manier hoe Niels en zijn team dit hebben aangepakt ben ik erg over te spreken. 

Zo zijn de recepten die ik heb geprobeerd erg lekker. Vooral de cheeseburger ovenschotel is heerlijk! De recepten zijn makkelijk klaar te maken en ook nog eens afwisselend. 

De informatie over het keto dieet zelf is uitgebreid, makkelijk te lezen en ook nog eens leerzaam. De wekelijkse check-ins aan het einde van de week houden je gemotiveerd om met het keto dieet door te gaan. 

Dit nieuwe receptenboek van Niels heeft net zoals het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma een positieve indruk op me achtergelaten. Ik ben dan ook dan van mening dat de 50 Dagen Keto Challenge alle handvatten bevat om met het keto dieet aan de slag te gaan en op een verantwoorde manier af te vallen. 

Voordelen
 • Dankzij de 6 eetmomenten per dag heb je geen last van een hongergevoel of een knorrende maag. 
 • Geeft je diverse tips om ook buiten de deur aan je keto dieet te houden.
 • Het boek werkt motiverend om zo het gewenste resultaat te behalen
 • Je krijgt het fysieke boek evenals het digitale boek. 
 • 80 verschillende keto recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunch en avondeten
Nadelen
 • Een keto dieet zorgt in de eerste dagen tijdelijk voor minder energie, slechte adem en / of hoofdpijn. Je lichaam moet zich namelijk aanpassen.
 • Het boek is niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. Recepten kunnen namelijk vlees, vis en dergelijke bevatten.

De 50 Dagen Keto Challenge boek kopen

Heb je in het verleden geprobeerd om af te vallen of heb je al eens een keto dieet geprobeerd zonder succes? Dan is dit boek voor jou bedoeld.

Het boek is alleen online te koop en wanneer je op de knop hieronder klikt krijg je direct een leuke korting en krijg je ook nog eens direct toegang tot het digitale boek. De fysieke 50 Dagen Keto Challenge boek ontvang je de volgende werkdag in je brievenbus. Thuis blijven is hiervoor niet nodig en de verzendkosten zijn zelfs gratis!

Daarnaast hanteert Niels voor zijn 50 Dagen Keto Challenge een 50 dagen niet goed terug garantie. Ben je om op wat voor reden dan ook niet tevreden over het boek dan kun je zonder vragen het aankoopbedrag terugvragen. Anders gezegd: je hebt 7 weken de tijd om het programma uit proberen!

Mocht je na het lezen van deze 50 Dagen Keto Challenge review nog vragen hebben of wil jij je resultaten delen? Dan zou ik het leuk vinden als je onderaan de pagina een berichtje achterlaat.

50 Dagen Keto Challange Niels Bosman

Maak van keto jouw nieuwe levensstijl

Door op de knop hieronder te klikken start je direct met de 50 Dagen Keto Challenge en krijg je ook direct toegang tot een leuke korting.

Referenties:

1. Ketogenic Diet -Wajeed Masood; Pavan Annamaraju – Mahammed Z. Khan Suheb; Kalyan R. Uppaluri
2. Insulin Resistance – Andrew M. Freeman, Luis A. Acevedo, Nicholas Pennings

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *