Ga naar de inhoud
beste fitness boek voor mannen en vrouwen

Het Beste Fitness Boek | Ontdek de Top 6 van 2024

Door Jelle

Veel mensen vragen zich af wat het beste fitness boek voor vrouwen en mannen is en waarmee je resultaat boekt. En gek is dat niet, want wie wilt er nu tegenwoordig niet gespierder, gezonder of fitter eruit zien? In dit artikel ontdek je dé 6 boeken over fitness van dit moment. Meer weten? Lees dan vooral snel verder.

De beste fitness boeken van dit moment

Hieronder vind je een selectie van verschillende digitale en hardcover fitness boeken voor heren en dames. De selectie van deze beste fitness boeken is gemaakt op basis van verschillende punten:

 • Wie is de auteur
 • Wat is de kennis van de auteur
 • Diverse benaderingen die beschreven worden
 • Reviews van andere gebruikers

1. My Shredded Lifestyle

My Shredded Lifestyle

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com

Het My Shredded Lifestyle boek is een nieuw fitness boek van Merijn Schoeber. Merijn is vooral bekend van zijn populaire YouTube kanaal en zijn wereldwijde online coaching platform Student Aesthetics.

In zijn handboek neemt Merijn je stapsgewijs mee door elf verschillende en uitgebreide hoofdstukken waaronder voeding, krachttraining, recepten en zijn UNIEKE MYSL methode.

In de hoofdstukken legt Merijn je uit hoe jij je huidige levensstijl aanpast naar een gezonde levensstijl waarbij je vet verliest en spiermassa opbouwt. De focus van het boek ligt dan ook op het aanpassen van je voedingspatroon, oefeningen en je mindset. Voor meer informatie over dit handboek, lees mijn My Shredded Lifestyle review.

Voordelen My Shredded Lifestyle

 • 7 Stappenplan voor een slanker en gespierder lichaam.
 • Voortgangslogboek om je voorgang bij te houden en bij te sturen.
 • Voedings- en trainingsschema’s voor vrouwen en mannen.
 • Gebaseerd op wetenschap en persoonlijke ervaringen van Merijn.

2. Killerbody van Fajah Lourens

Killerbody dieet

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com

De auteur van het Killerbody boek is Fajah Lourens. In maar liefst 12 weken, verspreid over drie fases helpt Fajah om je om gewicht te verliezen en fit te worden dankzij haar killerbody dieet. 

Het killerbody dieet bestaat uit een 207 pagina’s tellend boek met daarin een goed voedingsplan, intensief trainingsprogramma’s, voedingsschema’s en meer om een sterk en slank lichaam te krijgen.  Het boek bevat dan ook verschillende heerlijke recepten.

Voordelen Killerbody

 • Geschreven door een echte ervaringsdeskundige …
 • … en op basis van wetenschappelijke feiten.
 • Geschikt voor beginners en gevorderden.
 • Toegang tot verschillende fitnessschema’s en voedingsschema’s.
 • Inclusief een 12 weken dieetplan om slanker te worden.

3. Droog trainen protocol voor mannen

Droog trainen protocol mannen

Bekijk de beste prijs bij:

droogtrainenacademie.nl

De nummer 3 in de lijst is het Droog Trainen Mannen Protocol. Het Mannen protocol is geschreven door de eigenaren (Henry en Rinus) van de Droog Trainen Academie, een online kenniscentrum over fitness.

Zo is Henry van Es een oud marinier die zich al enkele jaren volledig heeft toegelegd op fitness en een gezonde lifestyle.

Het mannen protocol is een digitaal lespakket wat bestaat uit verschillende digitale boeken en Excel bestanden. Je komt meer te weten hoe je zelf eenvoudig een persoonlijke voedingsschema maakt en ontdek je verschillende trainingsschema’s die je kunt uitprinten of op je telefoon zet.

Daarnaast krijg je ook nog eens praktische voedingstips, trainingstips en leer je de juiste manier om je voortgang te meten.

Voordelen Protocol voor Mannen

 • Geschikt voor zowel beginners als voor gevorderde sporters.
 • Bevat een volledig programma voor krachttraining en voeding.
 • Dankzij het programma krijg je inzicht in je dagelijks caloriegebruik.
 • Uitleg op welke manieren je het effectiefst traint.

4. Droog trainen protocol voor vrouwen

Droog trainen protocol vrouwen boek

Bekijk de beste prijs bij:

droogtrainenacademie.nl

Droog trainen dat ook wel onder sporters cutten wordt genoemd is een manier van trainen en eten dat gericht is op het verlagen van je vetpercentage, maar wel met behoud van je spieren waardoor je spieren zichtbaarder worden.

Het Droog Trainen Vrouwen Protocol is ongeveer hetzelfde als de mannelijke variant. Je komt meer te weten over de methode van Henry en Rinus om je vetpercentage op je gezonde manier te verlagen, voeding en krachttraining. 

Daarnaast bevat het boek ook interessante informatie hoe je meer inzicht krijgt in je dagelijkse calorieverbruik en kun je dankzij dit boek direct zelfstandig aan de slag. Voor meer informatie over dit handboek, lees mijn Droog Trainen Protocol Vrouwen Review.

Voordelen Protocol voor Vrouwen

 • Geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters
 • Volledig programma voor krachttraining en voeding
 • Je krijgt een inzicht in je dagelijkse caloriegebruik
 • Je ontdekt op welke manier je het effectiefst traint om een mooi gevormd lichaam te krijgen.

5. Spiermassa Protocol Mannen

Spiermassa Protocol voor mannen

Bekijk de beste prijs bij:

droogtrainenacademie.nl

Het Spiermassa Protocol voor mannen is het derde handboek wat Henry en Rinus van de Droog Trainen Academie hebben geschreven. 

Ook dit handboek is een digitaal lespakket wat onder meer bestaat uit hoe je op een goede en effectieve manier spiermassa opbouwt. 

Ook krijg je toegang tot een stappenplan waarin je meer te weten komt hoe je moet trainen, leer je alles over de juiste voeding en hoe je bijvoorbeeld je progressie meet.

Als laatste krijg je ook nog eens toegang tot 12 weken trainingsschema’s en een handige macro calculator. 

Voordelen Spiermassa Protocol

 • Geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters.
 • Een alles in 1 pakket om je spieropbouw te maximaliseren.
 • Toegang tot drie, vier of vijf daagse trainingsschema’s voor 12 weken.
 • Je krijgt een inzicht in je dagelijkse caloriegebruik.

6. De Fit Methode 

FIT Methode –  De FIT Methode

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com

Het laatste fitness boek in de lijst “beste fitness boeken” is de Fit Methode van Fit.nl. De Fit Methode is voor iedereen die wat wilt verbeteren aan zijn of haar lichaam. 

Je kunt het boek dus gebruiken voor wanneer je wilt afvallen, een betere uithoudingsvermogen wilt hebben, meer spiermassa wilt krijgen, fitter worden en meer. 

Het handboek bestaat uit drie onderdelen. In deel 1 ontdek je de geheimen achter gedragsveranderingen waardoor gezonder worden geen moeite meer kost. 

Het tweede deel van het boek gaat over training, beweging en herstel. Je ontdekt allerlei relevante achtergrondinformatie en adviezen om goed van start te gaan en het maximale uit je trainingen te halen. Het laatste deel van het boek richt zich vooral op voeding en supplementen.

Voordelen Fit Methode

 • Je ontwikkelt stap voor stap je eigen plan.
 • Je leert alles over de 8 trainingswetten die belangrijk zijn.
 • Je komt alles te weten over eiwitten, koolhydraten en vet.
 • Tips om gemotiveerd te blijven en kom te weten hoe jij je persoonlijke valkuilen ontdekt.

Waar moet je op letten bij boeken over fitness?

beste fitness boek

Het aantal fitness boeken die je kunt kopen is overweldigend. Doordat er steeds meer vraag is naar dit soort boeken worden geregeld nieuwe boeken geschreven over de meest uitlopende onderwerpen. 

Om je te helpen om een juiste keuze te maken vind je hieronder enkele criteria om het voor jou eenvoudiger te maken om de juiste fitness boek te kiezen.

Wie is de auteur?

Het is niet verkeerd om meer te weten te komen over de auteur van het boek. Vaak worden boeken geschreven door mensen die geen echte specialisten zijn. Het is dan ook belangrijk dat je alleen kiest voor boeken van gerenommeerde auteurs. Het doel van fitness boeken is dat ze je helpen een slanker / gespierder lichaam te krijgen.

Beoordelingen

Het leren kennen van meningen van andere lezers is tegenwoordig best belangrijk. Websites zoals waarop je reviews kunt vinden zoals Bol.com zijn ideaal om meer te weten te komen over de boeken en hoe andere mensen het fitness boek hebben ervaren.

Best verkocht

Naast de hoeveelheid beoordelingen is het ook slim om goed te kijken of bepaalde fitness boeken goed verkopen. Dus als je niet zeker weten welke fitness boeken je wilt lezen, dan kun je altijd kijken naar de boeken die bovenaan in de verkooplijsten staan. 

Beste fitness boek tot slot

In dit artikel heb je meer gelezen over de beste fitness boeken voor vrouwen en mannen. Heb je in het verleden geprobeerd om gewicht te verliezen, spieren te krijgen of fitter te worden zonder resultaat? Dan raad ik je aan om aan de slag te gaan met 1 van de top 5 fitness boeken die hierboven zijn benoemd. Heb je vragen hebben over 1 van de fitness boeken, stel ze dan onderaan in dit artikel.

beste fitness boeken voor mannen en vrouwen

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *