Ga naar de inhoud
Beste Pre Workout voor Vrouwen: ontdek de top 3 van dit moment

Beste Pre Workout voor Vrouwen: Vind Jouw Perfecte Pre-Workout voor Vrouwen in 2024

Door Jelle

Ben je op zoek naar de beste pre workout voor vrouwen om je workout naar een hoger niveau te tillen? Steeds meer vrouwen ontdekken de kracht van speciaal voor hen ontwikkelde pre workout supplementen. Deze supplementen zijn ideaal voor het opbouwen van droge spiermassa, verbeteren van sportprestaties, en het versnellen van herstel (1, 2, 3).

Vrouwen hebben unieke fysieke behoeften vergeleken met mannen, met name vanwege verschillen in lichaamsgewicht en samenstelling. Daarom is het belangrijk om een pre workout te kiezen die speciaal voor vrouwen is samengesteld. In dit artikel vind je dan ook de top 3 pre workouts voor vrouwen van dit moment. Zo profiteer je van alle positieve effecten zonder het risico van overmatige inname.

MerkNaamCafeïneToevoegingen
XXL NutritionWomen’s Pre Workout 205 mgbeta-alanine, arginine, citrulline, taurine en green leaf thea extract
Womens BestPre workout Booster100 mgcitrulline, creatine monohydraat (Creapure®), beta-alanine en tyrosine
Orange FitPre-Workout160 mgcitrulline, arginine, taurine en bèta-alanine

Wat zijn de beste pre-workout supplementen voor vrouwen

Bij het samenstellen van deze lijst is er uitgebreid onderzoek gedaan. Het is bekend dan vrouwen gemiddeld genomen lichter zijn dan mannen. Dit betekent dan ook dat hun lichaam gevoeliger kan zijn voor de ingrediënten in de normale pre-workouts. Daarom is het belangrijk om voor pre workouts te kiezen die speciaal voor vrouwen zijn ontwikkeld, met ingrediënten die door wetenschappelijk onderzoek worden ondersteund en zijn afgestemd op hun unieke behoeften.

Bij het selecteren is dan ook niet alleen gekeken naar de samenstelling van de producten. Maar is er ook gekeken naar de ervaringen van echte gebruikers en is de prijs van de supplementen meegenomen.

Kortom: al het vooronderzoek is al gedaan. Als je een van de door mij aanbevolen pre-workouts voor vrouwen kiest, kun je erop vertrouwen dat je tevreden zult zijn met je keuze.

1. Women’s Pre Workout – XXL Nutrition

XXL Nutrition XONE – Hybrid Bag Fruit Punch 300 gram (30 doseringen)

Bekijk de beste prijs bij:

xxlnutrition.com

Als eerste op de lijst staat het product van het bekende supplementenmerk XXL Nutrition, speciaal ontwikkeld voor vrouwen die het maximale uit hun training willen halen. De Women’s Pre Workout onderscheidt zich door zijn lage calorieën- en suikergehalte, met slechts 20 calorieën en 0,3 g suiker per portie van 10 g. Dit maakt het een uitstekende keuze voor vrouwen die een caloriebeperkend dieet volgen en toch krachtige ondersteuning tijdens hun training zoeken.

Wil je weten wat andere vrouwen van Women’s Pre Workout vinden? Klik en bekijk dan de ruim 30+ ervaringen >>

Wat dit supplement echter bijzonder maakt, is de zorgvuldig afgemeten hoeveelheid cafeïne van 230 mg per portie van 10 gr. Dit, in combinatie met andere krachtige ingrediënten zoals 2 g beta-alanine, 1 g taurine, 1 g L-citrulline en groene thee extract, zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen wordt verhoogd en je in staat bent langer en intensiever te trainen.

Ondanks de effectiviteit van Women’s Pre Workout, is er één punt van aandacht. Sommige gebruikers vinden de fruit punch-smaak wat aan de zure kant. Dit is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. De pre workout is verkrijgbaar in een pot van 300 gram en wordt gemengd met 200 ml water of een andere drank naar keuze.

Voordelen
 • Met 230 mg cafeïne per portie helpt de pre workout je energie en concentratie te verhogen.
 • De toegevoegde beta-alanine helpt je bij het verminderen van opbouw van melkzuur in je spieren en kan daardoor spiervermoeidheid bestrijden.
 • Dit pre workout supplement is ideaal voor een calorie-beperkend dieet dieet.
 • Mengt goed met water of een andere drank en laat geen klonters achter.
Nadelen
 • Verkrijgbaar in maar slechts 1 smaak
 • Kan voor sommige net wat te zuur smaken

2. Pre workout Booster – Womens Best

Women’s Best Pre-Workout Booster Tropical Punch (300 gr)

Bekijk de beste prijs bij:

supspace.nl

De Pre Workout Booster van Women’s Best, verdient ook een plek op deze lijst. Dit supplement, afkomstig van een bedrijf dat zich uitsluitend richt op producten voor vrouwen, is geformuleerd om je energie, uithoudingsvermogen en focus te verbeteren, zodat je trainingen zowel intensiever als langer worden.

Een combinatie van ingrediënten zoals L-arginine, L-citrulline, creatine monohydraat (Creapure®), beta-alanine en cafeïne (100 mg per scoop) werken samen om de bloedstroom te verbeteren, vermoeidheid te verminderen en spieruithoudingsvermogen te verhogen. Bovendien bevat de pre workout nauwelijks calorieën, waardoor het een ideale keuze is voor vrouwen die een caloriearm dieet volgen.

Daarnaast bevat de pre-workout uitsluitend natuurlijke en veganistische ingrediënten, wat een groot pluspunt is voor veganisten die op zoek zijn naar die extra motivatieboost voor hun workouts. Ook het toevoegen van creatine monohydraat is een slimme zet, omdat het de noodzaak van een extra supplement voor spiergroei wegneemt. Het is wel belangrijk om voldoende water te drinken, aangezien creatine vocht absorbeert.

Meer weten en wat anderen van de pre workout vinden? Ontdek dan de ervaringen van andere vrouwen >>

Wat betreft de smaak, biedt de pre workout van Women’s Best een reeks heerlijke varianten, waaronder mixed berry en tropical punch. Het enige nadeel is dat de pre workout wat aan de prijzige kant is.

Voordelen
 • Met 100 mg cafeïne per portie verhoog je niet alleen je energie en concentratie, maar het zorgt er ook voor dat je het maximale uit je training kunt halen.
 • Bevat creatine monohydraat wat helpt om je spierkracht en je sportprestaties te verbeteren.
 • Dankzij de toegevoegde citrulline wordt de bloedtoevoer naar je spieren verbeterd. Hierdoor kunnen je spieren meer zuurstof en voedingsstoffen opnemen.
 • Woman Best is geschikt voor vegetariërs, vegans en is bovendien ook nog eens glutenvrij en lactosevrij.
Nadelen
 • Bevat wat minder cafeïne dan de andere pre-workouts uit de lijst.
 • Aan de prijzige kant

3. Pre-Workout – Orange Fit

Orangefit Pre-Workout

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com

Als laatste op de lijst staat de Pre-Workout van Orange Fit. Dit veelzijdige supplement bevat een mix van ingrediënten. Met 1,5 g Beta-alanine en 3,25 g Citruline in elke dosis helpt het je energie en uithoudingsvermogen te verhogen, waardoor je trainingen zowel langer als effectiever worden.

Een uniek kenmerk van Pre-Workout van Orangfit is de toevoeging van 160 mg cafeïne (uit guarana-extract). Deze natuurlijke stimulant verhoogt je focus en alertheid, wat vooral nuttig is tijdens die zware momenten in je workout. Verder zijn ingrediënten zoals Taurine en Arginine toegevoegd. Taurine is bijzonder effectief in het vertragen van spiervermoeidheid en het bevorderen van je sportprestaties.

Pre-Workout van OrangeFit spreekt voor zich, maar de meningen van andere kunnen ook verhelderend zijn. Bekijk hier de ervaringen van andere vrouwen >>

Voor de gezondheidsbewuste sporters is Pre-Workout van Orange Fit een uitstekende keuze. Het is glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, en vegan. Dit maakt het een ideale optie voor mensen met allergieën of dieetbeperkingen, of voor diegenen die dierlijke producten willen vermijden. De pre-workout is verkrijgbaar in 1 smaak, namelijk aardbei dat ook nog eens smaakt naar echte aardbeien.

Voordelen
 • Met een dosis van 160 mg cafeïne per portie verbeter je de mentale focus en alertheid tijdens het fitnessen.
 • De pre workout van Orangefit is glutenvrij, lactosevrij, suikervrij en vegan. Perfect voor mensen met allergieën, coeliakie of die dierlijke producten willen vermijden.
 • Bevat taurine dat kan helpen om spiervermoeidheid te vertragen en je sportprestaties te verbeteren.
 • Bevat citrulline, arginine, taurine en bèta-alanine. Deze ondersteunen de normale spierwerking en draagt bij om meer uit je training te kunnen halen.
 • De pre-workout is gemakkelijk te mengen en je hebt de keuze uit 1 smaak, namelijk aardbeien.
Nadelen
 • Bevat geen creatine
 • Slechts 1 smaak, namelijk aardbeien

Welke ingrediënten bevatten pre-workout supplementen?

Bij het zoeken naar een pre workout supplementen voor vrouwen moet er rekening gehouden worden met specifieke ingrediënten. Van sommige is namelijk aangetoond dat ze effectiever zijn dan andere. Bovendien kunnen sommige ingrediënten bijwerkingen veroorzaken.

 • Cafeïne – Het is aangetoond dat dit stofje kracht en sportprestaties verbeterd. Toch kunnen sommige mensen gevoelig zijn voor de stimulerende effecten van cafeïne (4, 5). 
 • Beta-alanine -Een ander ingrediënt die vaak terugkomt in pre workouts is beta-alanine. Dit is een aminozuur dat volgens onderzoek de opbouw van zuur in je spierweefsel kan voorkomen. Echter kan beta alanine een onschuldig tintelend gevoel veroorzaken wat sommige mensen niet fijn vinden (6, 7).
 • L-citrulline – L-citrulline is een andere aminozuur waarvan is aangetoond dat het de bloedtoevoer naar je spieren verbeterd. Daardoor kunnen je spieren meer zuurstof en meer voedingsstoffen ontvangen om zo je training prestaties en spiergroei te stimuleren (8, 9). 
 • L-arginine – ook L-arginine is een aminozuur die je soms terug ziet in pre workouts. Enkele studies laten zien dat het de productie van stikstofmonoxide stimuleert. Maar is er niet gebleken dat L-arginine de sportprestaties ten goede komt, omdat het al door je lichaam wordt afgebroken voordat het in je bloedbaan komt (10, 11). 
 • Taurine – is een aminozuur dat kan helpen om spiercontractie te verbeteren, spiervermoeidheid te vertragen en sportprestaties bevorderen. Een overzicht van maar liefst 19 studies lieten verschillende voordelen zien zoals minder spierschade, verbeterde hersteltijden en een verbeterde kracht en vermogen (12).
 • Creatine – Wil je meer kracht ontwikkelen zoek dan een pre workout supplement dat creatine bevat. Creatine is namelijk een van de meest bestudeerde supplementen binnen de fitnessindustrie. Van creatine is namelijk aangetoond dat het zowel de spierkracht als trainings prestaties verbeterd (13). 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een pre workout?

Pre workout supplementen kunnen je helpen om je energieniveau te verhogen en je sportprestaties te verbeteren. Helaas zijn niet alle pre workout supplementen gelijk. Daarom ontdek je hieronder enkele factoren waarop je moet letten.

 • Persoonlijke fitnessdoelen – wil je spieren opbouwen of je uithoudingsvermogen verbeteren? Zoek daarom een product dat is samengesteld om je trainingsdoelen te ondersteunen.
 • Ingrediënten – lees altijd de ingrediëntenlijst zorgvuldig door. Zo weet je zeker dat het dat het product de juiste en wetenschappelijke onderbouwde ingrediënten bevat. Wist je dat sommige supplementen ook eigen mengsels, kunstmatige zoetstoffen en andere additieven kan bevatten. Controleer dus de ingrediënten als je deze wilt vermijden. 
 • Allergenen – sommige pre workout supplementen kunnen ook veel voorkomende allergenen bevatten. Denk dan aan zuivel of gluten. Kijk daarom altijd de ingrediënten goed na als je een voedselallergie of een intolerantie hebt.

Zijn pre-workouts veilig?

beste pre workout voor vrouwen

Hoewel pre workouts als veilig worden beschouwd, worden sommige ingrediënten voor bepaalde groepen afgeraden. Denk dan aan vrouwen die bepaalde medicijnen gebruiken, zwanger zijn of borstvoeding geven.

Twijfel je of je een pre workout mag en kan gebruiken? Overleg altijd eerst met (huis) arts voordat je een nieuw supplement probeert. Daarnaast bevatten pre-workouts stimulerende middelen die door iedereens anders ervaart kan worden (14). 

Daarom is het algemeen advies om te beginnen met een kleinere dosis van een cafeïnehoudend pre workout om te kijken of het supplement je goed bevalt. Heb je liever een cafeïnevrije pre workout, bekijk dan eens het artikel beste pre workout zonder cafeïne voor meer informatie.

Pre-workout voor vrouwen tot slot

Een pre workout supplement kan je energieniveau verhogen en je sportprestaties en herstel bevorderen. Aangezien er verschillende soorten pre-workouts te koop zijn, is het belangrijk dat je onderzoek doet om een voor jou veilig en effectief product te vinden die aan je fitness behoeftes voldoet.

Zoek in het algemeen naar een product dat door derden is getest en dat ingrediënten bevat zoals L-citrulline, creatine, beta-alanine en cafeïne, afhankelijk van je tolerantie en voorkeuren. 

Vond je het artikel over de beste pre-workout voor vrouwen ook interessant? Deel het artikel dan op je social media kanalen. Hierdoor kunnen andere vrouwen het artikel ook lezen.

Referenties

1. Multi-ingredient pre-workout supplements, safety implications, and performance outcomes: a brief review – Patrick S Harty , Hannah A Zabriskie , Jacob L Erickson, Paul E Molling, Chad M Kerksick , Andrew R Jagim
2. The acute effects of multi-ingredient pre-workout ingestion on strength performance, lower body power, and anaerobic capacity – Andrew R Jagim, Margaret T Jones, Glenn A Wright, Carly St Antoine, Attila Kovacs, Jonathan M Oliver
3. The acute effects of a multi-ingredient pre-workout supplement on resting energy expenditure and exercise performance in recreationally active females – Michael Cameron, Clayton L Camic, Scott Doberstein, Jacob L Erickson, Andrew R Jagim
4. The effects of different doses of caffeine on maximal strength and strength-endurance in women habituated to caffeine – Aleksandra Filip-Stachnik, Michal Wilk , Michal Krzysztofik, Ewelina Lulińska, James J Tufano, Adam Zajac, Petr Stastny , Juan Del Coso
5. The Safety of Ingested Caffeine: A Comprehensive Review – Jennifer L. Temple,Christophe Bernard, Steven E. Lipshultz, Jason D. Czachor, Joslyn A. Westphal and Miriam A. Mestre
6. International society of sports nutrition position stand: Beta-Alanine – Eric T. Trexler, Abbie E. Smith-Ryan,Jeffrey R. Stout,Jay R. Hoffman,Colin D. Wilborn,Craig Sale,Richard B. Kreider,Ralf Jäger,Conrad P. Earnest,Laurent Bannock,Bill Campbell,Douglas Kalman,Tim N. Ziegenfuss & Jose Antonio
7. β-alanine supplementation to improve exercise capacity and performance: a systematic review and meta-analysis – Bryan Saunders , Kirsty Elliott-Sale, Guilherme G Artioli , Paul A Swinton, Eimear Dolan , Hamilton Roschel , Craig Sale, Bruno Gualano
8. Citrulline stimulates muscle protein synthesis in the post-absorptive state in healthy people fed a low-protein diet – A pilot study – Marion Jourdan, K Sreekumaran Nair, Rickey E Carter, Jill Schimke, G Charles Ford , Julie Marc, Christian Aussel, Luc Cynober
9. Impact of L-citrulline supplementation on oxygen uptake kinetics during walking – John Ashley, Youngdeok Kim, and Joaquin U. Gonzales
10. Safety and performance benefits of arginine supplements for military personnel: a systematic review – James R Brooks, Hellen Oketch-Rabah , Tieraona Low Dog , Dennis K J Gorecki , Marilyn L Barrett, Louis Cantilena, Mei Chung, Rebecca B Costello , Johanna Dwyer, Mary L Hardy, Scott A Jordan, Ronald J Maughan, Robin J Marles, Robert E Osterberg, Bruce E Rodda , Robert R Wolfe, Jorge M Zuniga, Luis G Valerio Jr , Donnamaria Jones, Patricia Deuste, Gabriel I Giancaspro, Nandakumara D Sarma
11. Acute supplementation of L-arginine affects neither strength performance nor nitric oxide production – Claudia M Meirelles , Cristiane Matsuura
12. Taurine in sports and exercise – Jennifer A. Kurtz, Trisha A. Van Dusseldorp, J. Andrew Doyle and Jeffrey S. Otis
13. International Society of Sports Nutrition position stand: safety and efficacy of creatine supplementation in exercise, sport, and medicine – Richard B Kreider, Douglas S Kalman, Jose Antonio, Tim N Ziegenfuss, Robert Wildman, Rick Collins , Darren G Candow , Susan M Kleiner , Anthony L Almada , Hector L Lopez
14. Safety of a dose-escalated pre-workout supplement in recreationally active females – Roxanne M Vogel, Jordan M Joy , Paul H Falcone , Matt M Mosman, Michael P Kim, Jordan R Moon

Bekijk de beste prijs bij:

xxlnutrition.com
bol.com

Bekijk de beste prijs bij:

supspace.nl
bol.com

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *