Ga naar de inhoud
koolhydraatme pannenkoeken havermout

Koolhydraatarme pannenkoeken van havermout

Door Jelle

Wie houdt er nu niet van pannenkoeken? Helaas bevatten de pannenkoeken uit de supermarkt vaak veel suikers en ongezonde toevoegingen. Daarom deel ik vandaag een recept voor koolhydraatarme pannenkoeken gemaakt van havermout en banaan. Ze zijn niet alleen heerlijk als ontbijt of toetje, maar zitten ook boordevol gezonde voedingsstoffen.

Wil je in 4 weken gezonder en fitter worden? 📘 Ontdek het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan van Afslank coach Claudia Smet

Havermout is een van de belangrijkste ingrediënten in dit recept. Het zit vol met vezels, antioxidanten en goede koolhydraten die langzaam door je lichaam worden opgenomen. Dit zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel en een stabiele energievoorraad.

Deze pannenkoeken zijn dus niet alleen lekker, maar ook een voedzaam alternatief voor de standaard varianten vol suikers. Perfect voor een gezonde start van je dag of als verantwoord tussendoortje!

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
koolhydraatarme pannenkoeken havermout

Koolhydraatarme pannenkoeken van havermout recept

5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster 4.8 from 9 reviews
  • Auteur: Jelle
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Totale tijd: 30 minuten
  • Hoeveelheid: 8

Omschrijving

Heb je na het lezen van de verschillende gezondheidsvoordelen ook zin gekregen in havermout pannenkoeken? Het koolhydraatarme pannenkoeken recept is geschikt om ongeveer 8 pannenboeken ermee te maken (afhankelijk van de grootte en dikte, hoe dikker hoe minder pannenkoeken). Mocht je er meer willen maken verdubbel dan het aantal ingrediënten.


Ingrediënten

  • 80 gram havermout
  • 2 eieren
  • 50 ml sojamelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1/2 theelepel stevia (of naar smaak aanpassen)
  • 20 gram kokosvlokken
  • 5 gram kaneel
  • 50 gram walnoten
  • 1 banaan
  • Heel klein beetje zout

Bereidingswijze

  1. Voor de eerste stap pak je een grote kom en voeg vervolgens de havermout, eieren, halve banaan, het bakpoeder, 10 gram kokosvlokken, stevia, kaneel en een klein beetje zout toe.
  2. In de 2e stap meng je dit door middel van een keukenmachine tot 1 geheel
  3. Voeg nu de melk toe om het geheel wat vloeibaarder te maken. Wel is belangrijk dat je het niet te dun maakt zoals bij een normaal pannenkoekenbeslag
  4. Neem vervolgens een koekenpan en voeg hier de kokosolie eraan toe.
  5. Als 5e stap maak je ongeveer 4 rondjes beslag in de pan en bak je de pannenkoek op middelmatig vuur totdat het aan beide kanten bruin zijn
  6. Voor de overige pannenkoeken herhaal je stap 5. De overgebleven banaan, kokosvlokken en walnoten kun je eraan toevoegen. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën: 149
  • Vet: 10 g
  • Koolhydraten: 12 g
  • Eiwitten: 5 g

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Klik dan op de "website" knop hieronder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster