De beste gewichtsvest kopen? De top 3

Jelle Damen

Wat is het beste gewichtsvest die je nu kunt kopen? Het dragen van een gewichtsvest is niet alleen een effectieve manier om calorieën te verbranden, maar verhoogt aanzienlijk ook de intensiviteit en de effectiviteit van je workouts. In dit artikel ontdek je de 3 beste gewichtsvesten die je voor wandelen, hardlopen (loopband) en krachttraining gebruikt.

Dus lees snel verder.

Gewichtsvest kopen? De top 3

Maar wat is nu het beste gewichtsvest? In veel Nederlandse en Belgische winkels vind je verschillende vesten met een variërende kwaliteit. Ik heb bij het samenstellen van deze top 3 dan ook vooral gekeken naar vier belangrijke eigenschappen zoals het maximale gewicht, verstelbaarheid, hoe goed zitten de gewichten vast en het draagcomfort.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat de winkel of webshop waar je een gewichtsvest koopt betrouwbaar is. De winkels die ik hieronder benoem hebben zich in het verleden ruimschoots bewezen en behoren dan ook tot de betrouwbaarste op het internet.

1. Gewichtsvest 10kg – Muscle Power

beste gewichtsvest kopen

De Muscle Power gewichtsvest van 10kg is perfect voor te wandelen en kan ook gedragen worden tijdens crosstraining en krachttraining. Dit vest wordt geleverd met 10 gewichtjes van ieder 1 kilo waardoor het gewicht naar wens aan te passen is.

Ontwerp en pasvorm: de vest is behoorlijk comfortabel en sluit goed aan om je lichaam dankzij de verstelbare riem en klittenband.

Geschikt voor: beginners die graag wandelen of hardlopen en graag hun trainingen zwaarder willen maken. Ook geschikt voor intervaltrainingen op een loopband.

Voordelen van Muscle Power gewichtsvest 10kg

 • Ideaal voor beginners
 • Compact en comfortabel design
 • Voldoende bewegingsruimte
 • Zachte vulling rondom borst en rug
 • Geschikt voor vrouwen en mannen

Klik en bekijk de 10kg Muscle Power variant via Bol.com >>
Klik en bekijk de 20kg Muscle Power variant via Bol.com >>
Klik en bekijk de 30kg Muscle Power variant via Bol.com >>

2. Strongman CrossFit Mobility Gewichtsvest 15kg

Gewichtsvest 15kg van Strongman

Het gewichtsvest van Strongman is geschikt voor verschillende trainingen en een goede manier om extra weerstand toe te voegen. Het wordt geleverd met twee smalle stalen platen van 2.6kg en twee lange stalen platen van 4kg per stuk zodat het totale gewicht eenvoudig aan te passen is.

Ontwerp en pasvorm: de pasvorm is vrij comfortabel en dankzij de verstelbare klittenband aansluitingen is de gewichtsvest geschikt voor mensen met verschillende lichaamsgroottes. Daarnaast heeft het materiaal van het gewichtsvest een ademende werking en is het waterresistent.

Geschikt voor: dit gewichtsvest is geschikt voor wandelen, hardlopen en krachttraining

De voordelen van Strongman gewichtsvest 15kg

 • Gemakkelijk en snel gewicht toevoegen of verwijderen tot maximaal 15kg
 • Zeer eenvoudig te verstellen naar eigen wens
 • Ademend materiaal
 • Waterresistent waardoor het geschikt is voor alle weersomstandigheden
 • Beschikbaar in 2 kleuren

Klik en bekijk de 15kg Strongman zwart via Bol.com >>
Klik en bekijk de 15kg Strongman legergroen via Bol.com >>

3. Gewichtsvest van 30kg – Gorrillasports

Gewichtsvest 30kg van Gorrillasports

Dit gewichtsvest van Gorillasports is de perfecte manier om extra weerstand aan je trainingen toe te voegen. De vest heeft verschillende verstelbare riemen waardoor het extra stevig rondom je romp aansluit.

Het wordt geleverd met 20 uitneembare gewichten van 1.5kg. De gewichten zijn gelijkmatig verdeeld over de voor en achterkant en zijn eenvoudig naar behoefte aan te passen.

Ontwerp en pasvorm: de vest is solide gebouwd en de pasvorm is vrij comfortabel. De maat is handmatig te verstellen dankzij de sterke klittenband sluitingen.

Geschikt voor: dit gewichtsvest is voor iedereen geschikt en voor het gebruik tijdens krachttraining en conditietrainingen.

Voordelen Gorrillasports gewichtsvest van 30kg

 • Optimale bewegingsvrijheid
 • Verstelbaar dankzij de verstelbare riem bij de borst
 • Voering aan de binnenkant houdt minder vocht vast
 • Makkelijk gewicht toevoegen tot maximaal 30kg
 • Gelijke hoeveelheid gewichtsverdeling zorgt voor balans

Klik en bekijk de 30kg verzwaard vest via Gorillasports >>

Tot slot: het beste gewichtsvest kopen

In dit artikel ben je meer te weten gekomen over de beste gewichtsvesten. Maar voordat je een gewichtsvest koopt is het belangrijk dat je je lichaam goed kent. Vraag je dan ook af hoe je fitnessniveau is. Heb je moeite met bepaalde bewegingen zoals push-ups? Moet je de volgende dag uitrusten nadat je getraind hebt? Of train je maar 2x per week? Dan is het verstandig om eerst je fitnessniveau te verbeteren want je lichaam moet wel het gewicht aankunnen.

Heb je nog vragen over de top 3 beste gewichtsvesten of heb je een aanbeveling? Laat dan onder het artikel een reactie achter, dan kom ik er snel op terug.

De beste gewichtsvest kopen? De top 3

FitAddicted.nl - Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.