wat is een gewichtsvest

Beste Gewichtsvest, de top 4 van 2022

Wat is het beste gewichtsvest die je nu kunt kopen? Het dragen van een vest is niet alleen een effectieve manier om calorieën te verbranden, maar verhoogt aanzienlijk ook de intensiviteit en de effectiviteit van je workouts. In dit artikel ontdek je de 4 beste gewichtsvesten voor wandelen, hardlopen en krachttraining.

Dus lees snel verder.

Beste gewichtsvest: de Top 4

Maar wat is nu het beste gewichtsvest? In veel Nederlandse en Belgische winkels vind je verschillende vesten met een variërende kwaliteit. Ik heb bij het samenstellen van deze top 4 dan ook vooral gekeken naar vier belangrijke eigenschappen zoals het maximale gewicht, verstelbaarheid, hoe goed zitten de gewichten vast en het draagcomfort.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat de winkel of webshop waar je een gewichtsvest koopt betrouwbaar is. De winkels die ik hieronder benoem hebben zich in het verleden ruimschoots bewezen en behoren dan ook tot de betrouwbaarste op het internet.

1. Tunturi gewichtsvest – 5 kg

Wil je voor het eerst een verzwaard vest dragen, dan is het 5 kg Tunturi gewichtsvest idaal. Het vest is geschikt om te wandelen maar kan ook gedragen worden tijdens hardlopen of krachtraining.

Ontwerp en pasvorm: de Tunturi gewichtsvest sluit goed aan om je lichaam dankzij de verstelbare banden waardoor het vest goed op zijn plaats blijft zitten.

Tunturi gewichtsvest is geschikt voor mannen of vrouwen die graag wandelen of hardlopen en graag hun training een stukje zwaarder willen maken.

Voordelen Tunturi gewichtsvest

 • Ideaal voor beginners om kennis te maken met een gewichtsvest.
 • Een handig opbergzakje voor je telefoon of mp3 speler om onderweg muziek te luisteren.
 • Bevat luchtdoorlatende stof aan de rugzijde zodat je geen bezwete rug krijgt
 • Gemaakt van comfortabel materiaal waardoor het gewichtsvest lekker zit
 • Geschikt voor vrouwen en mannen

2. Gewichtsvest 10 kg (20 kg, 30 kg) – Muscle Power

beste gewichtsvest kopen

De Muscle Power gewichtsvest van 10kg is perfect voor te wandelen en kan ook gedragen worden tijdens crosstraining en krachttraining. Dit vest wordt geleverd met 10 uitneembare gewichten van ieders 1 kilo waardoor het gewicht naar wens aan te passen is.

Ontwerp en pasvorm: de Muscle Power zit behoorlijk comfortabel en sluit goed aan om je lichaam dankzij de verstelbare riem en klittenband.

Geschikt voor: beginners die graag wandelen of hardlopen en graag hun trainingen zwaarder willen maken. Ook geschikt voor intervaltrainingen op een loopband.

Voordelen van Muscle Power gewichtsvest 10kg

 • Dankzij het gewicht van 10 kg is het gewichtsvest ideaal voor beginners.
 • Compact en comfortabel design waardoor het gewichtsvest goed om je lichaam blijft zitten.
 • Voldoende bewegingsruimte waardoor je uitstekent met het vest kunt hardlopen.
 • Zachte vulling rondom borst en rug waardoor het vest lekker blijft zitten
 • Geschikt voor vrouwen, mannen en beschikbaar in 10 kg, 20 kg en 30 kg

3. Strongman CrossFit Mobility Gewichtsvest 15 kg

Gewichtsvest 15kg van Strongman

Het gewichtsvest van Strongman is geschikt voor verschillende trainingen en een goede manier om extra weerstand toe te voegen.

Het wordt geleverd met twee smalle stalen platen van 2.6kg en twee lange stalen platen van 4kg per stuk zodat het totale gewicht eenvoudig aan te passen is.

Ontwerp en pasvorm: de pasvorm van de strongman crossfit mobility is vrij comfortabel en dankzij de verstelbare klittenband aansluitingen is de gewichtsvest geschikt voor mensen met verschillende lichaamsgroottes.

Daarnaast heeft het materiaal van het gewichtsvest een ademende werking en is het waterresistent.

Geschikt voor: dit gewichtsvest is geschikt voor wandelen, hardlopen en krachttraining

De voordelen van Strongman gewichtsvest 15 kg

 • Gemakkelijk en snel gewicht toevoegen of verwijderen tot maximaal 15kg
 • Zeer eenvoudig te verstellen naar eigen wens waardoor het gewichtsvest altijd goed zit
 • Ademend materiaal waardoor het vest niet gaat zweten tijdens het dragen
 • Waterresistent waardoor het geschikt is voor alle weersomstandigheden
 • Beschikbaar in 2 kleuren

4. GorillaSports Gewichtsvest van 30 kg

Gewichtsvest 30kg van Gorrillasports

Dit gewichtsvest van GorillaSports is de perfecte manier om extra weerstand aan je trainingen toe te voegen. De vest heeft verschillende verstelbare riemen waardoor het extra stevig rondom je romp aansluit.

Het wordt geleverd met 20 uitneembare gewichten van 1.5kg. De gewichten zijn gelijkmatig verdeeld over de voor en achterkant en zijn eenvoudig naar behoefte aan te passen.

Ontwerp en pasvorm: de vest is solide gebouwd en de pasvorm is vrij comfortabel. De maat is handmatig te verstellen dankzij de sterke klittenband sluitingen.

Geschikt voor: dit gewichtsvest is voor iedereen geschikt en voor het gebruik tijdens krachttraining en conditietrainingen.

Voordelen GorrillaSports gewichtsvest van 30 kg

 • Optimale bewegingsvrijheid dankzij de verstelbare riem bij de borst.
 • De voering aan de binnenkant houdt minder vocht vast waardoor het vest niet gaat zweten.
 • Makkelijk gewicht toevoegen tot maximaal 30 kg zodat je ten allertijde je training naar wenst kunt aanpassen.
 • Gelijke hoeveelheid gewichtsverdeling zorgt voor balans

Wat is een gewichtsvest?

wat is een gewichtsvest

Een gewichtsvest is een vest gemaakt van zware materialen of waarin je naar behoefte verschillende (smalle) gewichten of staven kunt instoppen, waardoor zelfs een eenvoudige training een productieve training word.

Waarom een gewichtsvest?

Het dragen van een gewichtsvest is een nieuwe trend dat helpt om op een effectieve manier gewicht te verliezen en te werken aan een sterker lichaam. Of je nu aan intervaltrainingen op een loopband, crosstraining of krachttraining doet, een gewichtsvest zorgt ervoor dat zelfs de makkelijke trainingen veranderen in een productieve trainingen.

De mogelijkheden van een verzwaard vest zijn dan ook bijna eindeloos waardoor je zo’n beetje elke training zo dynamisch en zo zwaar mogelijk kunt maken als je dat wilt. Hieronder vind je 4 andere toepassingen.

1. Krachttraining

Krachttraining met een gewichtsvest geeft een intense draai aan je normale training. Zo helpt een verzwaard vest goed om je kracht en de omvang van je spieren te ontwikkelen, al kan dit voor een beginneling nog een flinke uitdaging zijn.

Probeer maar eens squats, pull-ups, dips, lunges, push-ups of andere oefeningen waarbij je je lichaamsgewicht gebruik terwijl je een verzwaarde vest draagt.

2. Hardlopen

Hardlopen met een gewichtsvest is een goede manier om calorieën te verbranden. Door een gewichtsvest tijdens het hardlopen te dragen wordt hardlopen een stuk uitdagender.

Houdt wel rekening dat je bij het hardlopen met een gewichtsvest het gewicht langzaamaan moet opbouwen. Je gewrichten en spieren zijn het gewicht namelijk nog niet gewend.

3. Wandelen

Niet alleen kun je de vest gebruiken tijdens het hardlopen, maar ook tijdens het wandelen kun je een gewichtsvest gebruiken. Hierdoor wordt een simpele wandeling of een wandeling in het bos een heel stuk uitdagender.

Wel is het belangrijk om te weten dat het niet verstandig is om de vest net na het avondeten te gebruiken.

4. Fietsen

Fietsen is een leuke manier om heel wat spieren te trainen. Je traint namelijk niet alleen je kern, maar ook verschillende andere spieren waaronder je been, kuit, rug en armspieren. Het toevoegen van een gewichtsvest tijdens het fietsen geeft je meer kans om calorieën te verbranden in een sneller tempo.

Rij je vaak parcours met je fiets, dan is een verzwaard vest een uitkomst. Het werkt vooral goed wanneer het parcours heuvels bevat waardoor je vaker van positie verwisseld. Het dragen van een verzwaard vest werkt ook goed tijdens een indoor of op je hometrainer.

Hoe werkt een gewichtsvest?

Door extra gewicht aan een gewichtsvest toe voegen worden lichaamsgewichtsoefeningen zoals pull-ups, squats en push-ups een stuk zwaarder. Je spieren werken dan harder dan wanneer je ze zonder een gewichtsvest zou trainen. Na verloop van tijd passen je spieren zich aan en groeien ze in kracht en omvang.

Een verzwaard vest draag je bij voorkeur over je gebruikelijke loszittende kleding of sportkleding, zodat het verzwaarde vest comfortabel zit. Bij de de meeste vesten vind je ook instructies hoe je deze monteert en hoe je het deze het beste draagt.

Houdt er wel rekening mee dat per vest de instructies kunnen verschillen. Zorg ervoor dat je voor het dragen van verzwaard vest de instructies eerst goed doorleest.

Wil je een gewichtsvest gebruiken voor hardlopen? Bedenk dan wel dat je  een paar goede schoenen met genoeg vulling nodig hebt en dat je de gewichtsvest niet de hele dag kunt aanhouden. Je spieren raken op den duur vermoeid en gaan dan pijn doen.

Het laatste komt vooral terug in je rug, handen en benen. Voel je beginnende pijn, rek je eigen zo ver mogelijk uit. Heb je rugproblemen? Neem dan eerst contact op met je behandelende arts voordat je een gewichtsvest koopt.

De 4 voordelen van een gewichtsvest

gewichtsvest hardlopen

De voordelen van een gewichtsvest zijn vrij breed. Maar ze zullen je allemaal helpen om op een langer termijn fit te worden en je algemene fysieke prestaties te verbeteren. Heb je nog nooit een verzwaard vest gedragen en wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen? Lees dan snel verder.

1. Het verbetert je kracht en uithoudingsvermogen

Eén van de grote voordelen van het dragen van een verzwaard vest tijdens je training is dat je dus niet alleen sterker word. Maar ook je uithoudingsvermogen gaat er op vooruit [bron]. Of je nu push-ups, sit-ups, squats of andere oefeningen doet, dankzij de vest worden je spieren zwaarder belast.

Door je spieren zwaarder te belasten dwing je jouw lichaam harder te werken, waardoor je prestatie tijdens je training aanzienlijk verbetert.

2. Je blijft beter in balans en je verbetert je houding

Het 2e voordeel van het een gewichtsvest is dat je er door een veel betere balans en houding krijgt. Dit komt door het toegenomen gewicht op je bovenlichaam waardoor jouw lichaam continu moet compenseren [bron].

Een gewichtsvest kan je ook helpen met het verbeteren van je houding, omdat het je core spieren sterker maakt. En hoe sterker deze spieren zijn, hoe gemakkelijker het is om je rug te ondersteunen en recht te blijven.

3. Sterkere botten

Het 3e voordeel van het dragen van een verzwaard vest is dat je er sterke botten erdoor krijgt. Het vest helpt je namelijk bij oefeningen zoals hardlopen, rennen en squatten om de dichtheid van je botten te vergroten [bron].

Sterke botten helpen namelijk het voorkomen van breuken als je valt en het helpt ook nog eens botziektes zoals osteoporose te bestrijden na mate je ouder wordt.

4. Het bevordert je cardiovasculaire systeem

Cardio oefeningen zoals hardlopen en roeien zijn uitstekende manieren om je hart en bloedvatenstelsel gezond te houden. Maar wist je dat je dit effect met een gewichtsvest kunt versterken?

Door extra gewicht dat je bij je draagt tijdens een cardiotraining dwing je je hart en longen harder te werken om je spieren van zuurstofrijk bloed te voorzien [bron].

Een sterk hart pompt namelijk meer bloed door je lichaam waardoor je fysieke prestaties verder toenemen, terwijl sterke longen het vermogen hebben om meer zuurstof op te nemen.

Tot slot: het beste gewichtsvest kopen

In dit artikel ben je meer te weten gekomen over de beste gewichtsvesten, wat een gewichtsvest is, de voordelen en meer. Maar voordat je een gewichtsvest koopt is het belangrijk dat je je lichaam goed kent.

Vraag je dan ook af hoe je fitnessniveau is. Heb je moeite met bepaalde bewegingen zoals push-ups? Moet je de volgende dag uitrusten nadat je getraind hebt? Of train je maar 2x per week? Dan is het verstandig om eerst je fitnessniveau te verbeteren want je lichaam moet wel het gewicht aankunnen.

Heb je nog vragen over de top 4 beste gewichtsvesten of heb je een aanbeveling? Laat dan onder het artikel een reactie achter, dan kom ik er snel op terug.

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *